info om

Brasiliansk jiu-jitsu

Brasiliansk jiu-jitsu (bjj) är en effektiv och funktionell brasiliansk vidareutveckling av den traditionella japanska jiu-jitsun.
När kampsportsgalorna såsom UFC startade på 90 talet, så var det många som förvånades över utgången. Här ställdes utövare av olika kampsporter mot varandra för att svara på den eviga frågan om vilken kamsport som är den mest ”effektiva”. 

Dominansen som många väntat skulle komma från stående kampformer som baseras på explosiva slag och sparkar uteblev och istället visade det sig att förmågan att kunna ta ner sin motståndare på marken och avsluta denna via lås eller strypningar var dominerande bland segrarna.
Brasiliansk Jiu- Jitsu blev känt över en natt och är idag en av de snabbaste växande kampsporterna i världen, mycket tack vare dess enorma succé i mixed-martial-arts tävlingar.

Huvudinstruktör i Sverige är Peter Blackwell som är den första svenskfödde som fick svartbälte i BJJ. Han är mycket efterfrågad som instruktör på seminarier runt om Europa och Skandinavien.
Största tävlingsmeriterna: Världsmästare en gång, Europamästare 4 gånger. Senaste mästerskapstiteln regerande Europamästare 2009.

                                          Vanliga frågor

Behöver man en dräkt för provträning?

Nej man behöver inte han en dräkt om man provtränar. Däremot om man vill fortsätta och träna så bör man köpa en dräkt.

Tränar ni också utan dräkt (submission wrestling)?

Vi har inga schemalagda sw pass. När det gäller bjj klasserna så sker där ibland träning utan dräkt för de som ev ska gå en sw tävling. På mma passen så tränar man så klart utan dräkt.

När kan man börja?

Vi har löpande intag året runt så det går bra att börja när det passar.

Bästa dagen/dagarna för provträning?

Bästa dagarna för provträning är tisdagar 19.30 och torsdagar 18.00.

Vilken ålder ska man ha för att träna bjj?

För vuxenklasserna så bör man vara runt 16 år och uppåt. Ingen övre gräns. Går utmärkt att träna bjj långt upp i åldrarna.

Vilka tider är det?

Bjj är på tisdagar 19.30 – 21.00, torsdagar 18.00 – 19.30 & söndagar 13.00 – 14.30.

Work

bättre.snabbare.starkare

mma-alliance

öpettider

Måndag – Torsdag: 17.00 – 21.00

Fredag: Stängt

Lördag: 10.30 – 14.00

Söndag: 13.00 – 15:00

Alla röda dagar och aftnar stängt om inget annat anges

gym ingår i alla kort