info om

Brasiliansk jiu-jitsu

Brasiliansk Jiu-Jitsu (BJJ) är en effektiv och funktionel vidareutveckling av den traditionella japanska jiu-jitsun. När t.ex UFC startade på 90 talet så var det många som förvånades över framgången som bjj hade.

Dominansen som många väntat skulle komma från stående kampformer som baseras på explosiva slag och sparkar uteblev på den tiden och istället visade det sig att förmågan att kunna ta ner sin motståndare på marken och avsluta denna via lås eller strypningar var dominerande bland segrarna.
Brasiliansk Jiu- Jitsu blev känt över en natt och är idag en av de snabbaste växande kampsporterna i världen, mycket tack vare dess enorma succé i mixed-martial-arts tävlingar.

Huvudinstruktör i Sverige är Peter Blackwell som är den första svenskfödde som fick svartbälte i BJJ. Han är mycket efterfrågad som instruktör på seminarier runt om Europa och Skandinavien.
Största tävlingsmeriterna: Världsmästare en gång, Europamästare 4 gånger. Senaste mästerskapstiteln regerande Europamästare 2009.

Assisterand instruktör är Niklas Söderberg. Nicklas har svart bälte i BJJ. Han är en omtyckt instruktör oavsett nivå. Han har en förmåga att lära ut viktig information till nybörjare såväl som avancerade.

Några av hans meriter är:

Brons i lilabältesklassen på EM i Lissabon 2016

Rankad 12 i världen i sin klass år 2015

Regerande svensk mästare

IBJJF International London Champion

IBJJF International Berlin Champion

Pris för enastående prestation från Svenska BJJ förbundet 2013

                                          Vanliga frågor

Behöver man en dräkt för provträning?

Nej man behöver inte han en dräkt om man provtränar. Däremot om man vill fortsätta och träna så bör man köpa en dräkt.

Tränar ni också utan dräkt (submission wrestling)?

Vi har inga schemalagda sw pass. När det gäller bjj klasserna så sker där ibland träning utan dräkt för de som ev ska gå en sw tävling. På mma passen så tränar man så klart utan dräkt.

När kan man börja?

Vi har löpande intag året runt så det går bra att börja när det passar.

Bästa dagen/dagarna för provträning?

Bästa dagarna för provträning är måndagar och onsdagar 18.00. Maila och boka en dag ni vill komma. Vid bokning så möter man upp instruktören 17.30 får info innan klass.

Vilken ålder ska man ha för att träna bjj?

För vuxenklasserna så bör man vara runt 16 år och uppåt. Ingen övre gräns. Går utmärkt att träna bjj långt upp i åldrarna.

Vilka tider är det?

Bjj är på måndagar, onsdagar, torsdagar 18.00 – 19.30 & lördagar 11.00 – 12.30.

Work

bättre.snabbare.starkare

mma-alliance

öppettider höst 2020

Måndag-Torsdag: 17.00 – 21.00
Fredag: Stängt
Lördag: 10.30-13.00
Söndag: Stängt

Alla röda dagar och aftnar stängt om inget annat anges

gym ingår i alla kort